Глава місії МВФ в Україні Гевін Грей звернувся до української влади з проханням не дозволити компаніям Ріната Ахметова, Віктора Пінчука та Андрія Веревського вивести з України $1,75 млрд.

Про це повідомляє телеграм-канал "Всі ходи записані", посилаючись на "Інтерфакс-Україна".

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Зазначається, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль 13 лютого підписав низку документів, згідно з якими Нацбанк просить дозволити компаніям Ріната Ахметова та Віктора Пінчука вивести з України $1,75 млрд за заявою про необхідність обслуговування боргу материнських та дочірніх компаній.

Група "Інтерпайп" Віктора Пінчука хоче вивести $560 млн із чотирьох підприємств (ТОВ Інтерпайп Україна, ТОВ Інтерпайп Ніко Тьюб, АТ Інтерпайп Новомосковський трубний завод, ПАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод").

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

ТОВ "Кернел-Трейд" Андрія Веревського заявило $327,68 млн одним платежем перед швейцарською "дочкою" Inerco Trade SA.

Найбільше вивести валюти хочуть компанії Ріната Ахметова - 851,47 млн ​​дол.

Рінат Ахметов, фото з Instagram
Рінат Ахметов, фото з Instagram

У свою чергу МВФ сумнівається, що такий крок Уряду відповідає Стратегії пом'якшення валютних обмежень, затвердженої Нацбанком минулого року, на виконання зобов'язань за програмою розширеного фінансування EFF.

Одне з джерел додало, що стурбованість у Фонді також викликає досить значну суму можливих виплат та можливий вплив таких рішень на майбутні переговори України щодо реструктуризації суверенних єврооблігацій із комерційними кредиторами.

Загалом відомі українські олігархи хочуть вивести з України $1,74 млрд.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, злиток золота, нерухомість та кілька авто: скільки заробив Василь Вірастюк за перший рік повномасштабного вторгнення

Також наш портал інформував 10 машин, шуби та "лями" на рахунку: подружжя Торохтій зовсім не потребує під час війни

Раніше портал Знай повідомляв, мільйони на рахунках, а "сидять" на субсидіях: скільки українські нардепи одержують за оренду житла