Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду ухвалив остаточне рішення у справі про стягнення зі зв'язаних осіб "Платинум Банку" 1,48 млрд грн, серед відповідачів – перша заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.

На цю новину вже відреагували автори Telegram-каналу "Всі ходи записані", де часто публікують компромат на відомих політиків, чиновників та бізнесменів.

"Перший заступник голови Нацбанку України Катерина Рожкова рішенням Верховного Суду за позовом Фонду гарантування була остаточно визнана належною 147,7 млн ​​грн на рахунок погашення збитків від махінацій на посаді в.о. голови правління "Платинум Банку". Тоді посадові особи банку, під час ліквідації, здійснили свідомо збиткові операції на суму 1,477 млрд грн. Суд ухвалив стягнути цю суму з Рожкової та ще 9 банкстерів", - пишуть автори публікації.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram
Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

Відповідне рішення суд ухвалив 18 березня, воно остаточне та не підлягає оскарженню. Таким чином, суд залишив у силі ухвалу Північного апеляційного господарського суду про стягнення збитків на суму 1,5 млрд грн.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Катерина Рожкова. Фото: Youtube
Катерина Рожкова. Фото: Youtube

Кошти, які будуть стягнуті, будуть направлені на розрахунки із кредиторами банку. Зазначається, що відповідальність 10 співвідповідачів, щодо яких ухвалено рішення у справі, солідарна.

Колишня в. голови правління Платинум Банку, нинішній перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила Forbes Ukraine, що рішення суду ще не бачила.

"Про подальші плани поки не готова (говорити). Треба прочитати і проаналізувати рішення. Але, принаймні, рішення вже є. І його потрібно виконувати", - заявила вона.

Нагадаємо, рішення США щодо Пінчука: американці ввели остаточне мито на труби заводів "Інтерпайп".

Раніше повідомлялося, у Києві ситуація найгірша: Віктор Ляшко вказав на проблеми ВЛК.

Також, колишній президент Павелко вийшов із СІЗО: свого "друга" Записоцького залишив під вартою.