З 2015 року біля причалів Іллічівського судноремонтного заводу іржавіє судно Excalibur, пише портал Акценти.

У березні 2015 року, без відома власника громадянина Ізраїлю та без погодження з ним, судно зайшло до доки Іллічівського судноремонтного заводу для ремонту. Компанія CC Nordic Group K/S від якої судно стало на ремонт не мала жодного відношення до нього та ще на 2015 рік два роки було ліквідовано. Вже можна говорити про факт злочинної змови.

У той же час, за сфабрикованими документами, право власності на судно Excalibur перейшло з компанії CONWEALTH DEVELOPMENT SA (Панама), яка ніякого відношення до судна не мала, на іншу панамську компанію – GELLAR EQUITIES CORP. Кінцевим бенефіціаром обох компаній є громадянин Росії Москальов Максим.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Дослідивши Інтернет, стає зрозуміло, що йдеться про одіозного російського рейдера, який сьогодні ховається на території Великобританії. Тут варто звернути увагу на його партнера – Олексія Мамаєва. Це не просто друг, партнер і радник Москальова, а юрист із поганою репутацією, творець схем з віджиму власності та просто мозок усіх рейдерських кампаній!

З цього часу власник судна розпочав свій довгий шлях судами Одеської області, ініціюючи судові та кримінальні процеси в різних юрисдикціях (Кіпр, Україна).

Зв'язки з російськими топ-чиновниками, які в той час через любителів руського світу мали значний вплив на українське правосуддя, а також корумпованість українських чиновників, допомагали Москальову М. уникати відповідальності і виходити сухим з ​​води.

Все це призвело до того, що судно Excalibur, яке до цього часу знаходилося в вкрай незадовільному технічному стані, що унеможливлювало його безпечне використання за призначенням, фактично заіржавіло, перетворилося на металобрухт і досі знаходиться біля причалів судноремонтного заводу.

Заволодінням судна Excalibur рейдер Москальов М. не обмежився. Поки його рідна єрефія веде війну на території України, він знаходить та корумпує українських суддів через своїх поплічників. Все це робиться для того, щоб отримати через суд із громадянина Ізраїлю на користь підконтрольної Москальову М. компанії – GELLAR EQUITIES CORP 3,5 млн доларів як компенсацію за недоотриманий прибуток з експлуатації старого судна.

26.07. 2023 року до Іллічівського міського суду Одеської області подано безглуздий позов (справа № 501/2884/23) про стягнення з власника компанії BEYOND EXPECTATIONS INC, громадянина Ізраїлю 3,5 млн доларів США збитків підконтрольній громадянину Росії Москальову (арешт судна Excalibur), застосованими в рамках іншого судового процесу (справа № 501/5202/15-ц).

Допомогла громадянину Росії виграти суперечку суддя Іллічівського міського суду Петрюченко М.І.

Суддя Петрюченко М.І. відома своїм лояльним ставленням до поціновувачів “російського світу” та “аматорів путіна та його кума”, про що неодноразово повідомляли місцеві ЗМІ у публікаціях від 11.05.2020, 16.11.2022 та 11.02.2023.

Злочинної самовпевненості та почуття безкарності судді Петрюченко М.І. також додає впливу на місцевому рівні її чоловіка – Петрюченка В. В., колишнього прокурора міста Іллічівськ, старшого радника юстиції.

Як наслідок, діючи на користь Москальова М. та повністю сприяючи підконтрольній йому компанії GELLAR EQUITIES CORP, суддя Петрюченко М.І. ім'ям України ухвалила рішення на користь громадянина Росії, констатувавши, що 43-річне іржаве судно, яке ніхто не бажає придбати за 125 000 доларів США, могло принести дохід у сумі 3 654 000 доларів США від передачі його в оренду іншій підконтрольній Москальову М. компанії .