Третій рік повномасштабної війни, а в Україні продовжують працювати фармацевтичні компанії, які сплачують податки до російського бюджету. За рік віддають грошей, яких вистачить виготовлення сотень ракет. Про це йдеться у матеріалі "РБК-Україна".

За даними ЗМІ, досі працюють в Україні та на ринку Росії компанії KRKA (Словенія), Servier (Франція), Берлін-Хемі (Німеччина), а також частково угорська Gedeon Richter.

Аптека, ліки - фото youtube
Аптека, ліки - фото youtube

Приблизні підрахунки показують, що згадані компанії лише за рік вливають до бюджету мільйони. Цих коштів вистачає на виготовлення 320 ракет Х-22, які згодом летять на голови мирних українців.

Ракети рф. Фото: скриншот Youtube
Ракети рф. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

При цьому законодавчої бази в Україні не вистачає, щоби привести до відповідальності спонсорів російського тероризму.

Зазначається, що зміни в законі, які дозволяють обмежувати оборот медичних препаратів, що виробляються на території Росії та Білорусі, були введені в дію ще у червні 2022 року.

Скільки ракет може виготовити рф за податки. Фото: rbc.ua
Скільки ракет може виготовити рф за податки. Фото: rbc.ua

Проте Міністерству охорони здоров'я не вистачає політичної волі, щоб належним чином впливати на компанії, які продовжують працювати у Росії. За інформацією ЗМІ, відомство має необхідні механізми, щоб підштовхнути фармацевтичних гігантів вийти з ринку країни-агресора, але чомусь лише посилює співпрацю з такими компаніями.

Раніше портал Знай повідомляв, Bentley та Rolls-Royce на українських номерах у Європі ганьблять країну: всі обурені розкішшю наших мажорів.

Також наш портал інформував, 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст.

Крім того, ми писали, "Росія хоче знищити Київ...": відомий астролог стривожив прогнозом для України на квітень.