Віталій Кличко, мер Києва, поділився інформацією про свої доходи за 2023 рік, і це виявилося досить цікавим. Крім заробітної плати він згадав нерухомість, транспорт і навіть свої колекції. Так, у нього є квартири та будинок, а також трохи машин та мотоцикл.

Але найпомітніше це те, що він володіє декількома благодійними фондами. Давайте розглянемо докладніше.

Володимир Кличко
Володимир Кличко

За минулий рік отримав непогану заробітну плату від роботи у Київській міській державній адміністрації – 1 003 636 гривень, що не дивно з огляду на його посаду мера столиці.

Крім того, у його розпорядженні знаходяться значні заощадження у гривнях та валюті, як на банківських рахунках, так і у готівці:

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще
  • 338 500 гривень, 35 800 доларів та 3 євро на банківських рахунках,
  • 209 400 гривень, 52 000 доларів та 68 300 євро готівкою.

Але це ще не все. У декларації зазначено також нерухомість, якою володіє Кличко. Він володіє квартирами у Києві та будинком відпочинку площею майже 800 квадратних метрів. Крім цього, він має земельну ділянку в Київській області.

Декларація Віталія Кличка / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій
Декларація Віталія Кличка / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій

Що стосується транспортних засобів, то мер Києва володіє декількома автомобілями, включаючи Land Rover Discovery та мотоцикл. Він також орендує кілька машин у свого брата, включаючи два Toyota Sequoia.

Цікаво, що Віталій Кличко не тільки має матеріальні цінності, а й займається колекціонуванням. У його майні є антикварний камінний годинник другої половини XIX століття (Jacques Murray & Co), сім наручних годинників і рояль (Yamaha).

Декларація Віталія Кличка / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій
Декларація Віталія Кличка / фото: скріншот Єдиного реєстру декларацій

Крім того, він є власником корпоративних прав у благодійних фондах: "Майбутній Київ" та "Фонд Кличко".

Нагадаємо, н ардеп звинуватила Кличка у труднощах постачання ліків: діти вже на межі життя, батьки кричать про допомогу

Раніше ми писали про те, що в одному українському місті мільярди витікають як вода: як з цим пов'язаний тимчасовий мер