Про це пише портал Акценти.

Очікувана вартість 88,6 млн. грн. Тендерна документація була заздалегідь підготовлена під певну фірму. В схему була залучена компанія Моторола в Німеччині та Україні. Все би було нічого, але в тендері з’явився дистриб’ютор польського виробника систем Диджитекс. Як кажуть перші руки, без посередників. І ціна пропозиції надана на 10 млн. грн. нижче очікуваної та на 8 млн. грн. нижче іншого учасника тендеру.

І хочеться і колеться, і мамка не велить. Кременчуцька влада вирішила продовжити термін розгляду пропозиції дистриб’ютора польського виробника. А раптом знайдуть щось в документах, що буде вартувати 8 млн. грн. для місцевого бюджету в сторону збільшення. Кинуті на пошук всі сили. Кажуть нібито і юристів наняли для пошуку чорної кішки в темній кімнаті, якої там не має. Щось підказує нам, що знайдуть пару ком неправильно поставлених і перейдуть кременчужани до розгляду «більш цікавої пропозиції», а на крайній випадок завжди і скасувати можно тендер, як що не вдасться закупити подорожче. Як говорять скупий платить двічі.

По інформації, з достовірних джерел, головним офісом Моторола почато розслідування діяльності Моторола Україна, Німеччина, які намагалися використовувати схему залучення листів компанії Моторола і в результаті чого державний бюджет України оплачував закупівлі обладнання Моторола по завищеним цінам. Дуже цікаво, а чи знають про це САП, НАБУ, податкові органи…?

Маєм надію, що тепер є привід для розслідування та роз’яснення суспільству, скільки коштували державному бюджету листи Моторола, чи не десятки, сотні мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

В день проведення тендеру 8 квітня росіяни обстріляли Полтавську громаду, загинули люди та 16 було поранено, з них 4 дітей. Саме за відсутності сучасних систем оповіщення, люди не були своєчасно оповіщеними про повітряну тривогу і не сховались в укриття. В Полтавській області, громадах відсутні системи оповіщення. Місцева влада знає куди витратити кошти, тільки не на безпеку людей.

Коли готувалася ця інформація, російський агресор здійснив черговий злочин. Сьогодні, 17 квітня, від обстрілу ракетами по місту Чернігів, загинуло 14 людей та більш ніж 60 отримали поранення, серед них 3 дітей. Коли прилетіли ракети, люди знаходилися в своїх домівках і не були оповіщені про повітряну тривогу, так як системи оповіщення та цивільний захист населення в Чернігові та і інших регіонах Украйни відсутній.