З'явилася інформація, що український бізнесмен та інвестор Дмитро Фірташ, який з 2014 року проживає в Австрії, вимагає від української влади "перекрити потік російських добрив до України".

Серед причин такої стурбованості "зрадою" - конкуренція та падіння заробітків азотного холдингу Ostchem. Не важко здогадатися, кому він належить.

На цю новину вже відреагували автори Telegram-каналу "Всі ходи записані", де часто публікують компромат на відомих політиків, чиновників та бізнесменів.

Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

"Віденський в'язень Дмитро Фірташ настільки приміряв на себе роль українського патріота, що почав вимагати від влади перекрити потік російських добрив в Україну через країни ЄС, оскільки це заважає заробляти його азотному холдингу Ostchem. Останній констатував зупинку зростання виробництва мінеральних добрив, на тлі того, що імпорт перевищив виробництво всередині України. Основний потік російських добрив надходить до України з Польщі, Азербайджану та Туркменістану", - повідомляють автори каналу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram
Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram

Також варто розповісти, що на початку повномасштабного вторгнення Росії імпорт добрив майже зупинився через перекриття портів "великої Одеси".

Ostchem, фото: Facebook
Ostchem, фото: Facebook

Потреби аграріїв забезпечували лише два заводи групи OSTCHEM у Черкасах та Рівному. Інші азотні підприємства зупинили роботу.

Нагадаємо, нестиковки у "справі Шило": НАБУ не провело експертизу збитків і не надало прямих доказів – ЗМІ.

Раніше повідомлялося, підсанкційний проросійський олігарх Фірташ та агрорейдер Астіон контролюють ТРЦ "Республіка" - розслідування.

Також, подавати свідчення та платити за газ будемо по-новому: "Нафтогаз" попередив українців про зміни.