Режисер та сценарист серіалу "Слуга народу" Олексій Кирющенко опинився в центрі уваги після того, як став співвласником компанії "Ел-Енерго". Компанія, яка займається торгівлею електроенергією, раптово почала отримувати великі замовлення від комунальних підприємств та державних структур.

Після того, як у серпні 2023 року Кирющенко придбав частку у компанії "Ел-Енерго" разом із партнером Олександром Хандрігою, справи фірми пішли вгору.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Олексій Кирющенко / фото: скріншот Youtube
Олексій Кирющенко / фото: скріншот Youtube

З початку свого володіння та по травень 2024 року компанія уклала цілих 12 контрактів на загальну суму понад 750 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток
Показати ще

Серед найбільших угод – контракт із КП "Дніпропроводоканал" Дніпровської міськради на суму 521 мільйон гривень. Це викликало інтерес з боку громадськості та журналістів, які почали розслідувати цей несподіваний поворот у бізнесі режисера.

Однак на запитання про свій електробізнес Кирющенко не відповів. В інтерв'ю він спочатку заявив, що не розуміє, про що йдеться, а потім відмовився обговорювати тему. Натомість розмова звелася до звинувачень на адресу журналістів:

  • "Це люди, які чіпляються до звичайних людей"
  • "Ви продаєтеся, ви наркотики нюхаєте"
  • "Яка компанія? Про що ви кажете? Що ви пристали до мене?"
  • "Я не хочу вам відповідати"
  • "Ви обманюєте"

Варто зазначити, що Кирющенко, родом з України, раніше працював у Росії та співпрацював з проектами студії "Квартал 95", а також брав участь у різних культурних та кінематографічних ініціативах в Україні.

Нагадаємо, Анатолій Куртєв "захопив" тонни гуманітарки, мільйони на таблички, каву та аеропорт: як результат – звільнили з роботи