Про це пише портал Акценти. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Після публікацій у ЗМІ та звернень громадських організацій до Державної аудиторської служби України остання, на початку червня почала моніторинг тендеру. Звичайно корупціонери під тиском суспільства притихли. Переможця визначили, а його і не важко було визначати, так як в тендері приймав участь один учасник ТОВ «АГНІ ІНЖИНІРІНГ». Міська рада Вишневого підготувала тендерну документацію та вимоги до неї так, що звузила коло учасників тільки до одного, того який мав ту велику кількість сертифікатів, які і вимагали в тендерній документації.

По такій же схемі підготували тендер в Новодонецькій громаді, Краматорського району на закупівлю обладнання систем оповіщення ТОВ «НВФ «БРАНД МАЙСТЕР», обладнання яке нікому невідоме в Україні і в жодній громаді не улаштовано. Антимонопольний комітет в червні скасував ряд сертифікатів які вимагали в тендері в Новодонецьку, аналогічним, які були надані в Вишневому.

Громада Новодонецька, того ж Краматорського району, провела тендер на закупівлю МАСЦО 20 червня, а коли побачили, що пропонується обладнання того ж ТОВ «НВФ «БРАНД МАЙСТЕР», через годину тендер скасували, а кошти перерозподілили на котельні.

По інформації в Кременчуку, журналісти публікували матеріал «ЗМІ прояснили схему розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді», міська влада вирішила відмовитись від європейського обладнання та закупити обладнання ТОВ «НВФ «БРАНД МАЙСТЕР» по ціні європейського. В даний час ТОВ «ІТ-ІНТЕГРАТОР» вже вносить зміни до проекту, на що додатково будуть витрачені бюджетні кошти.

Популярні новини зараз
"Київстар" запроваджує перевірку абонентів: який документ вимагатимуть 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Всі дії посадових осіб міської ради призводять до порушення чинного законодавства і невиконання термінів улаштування систем оповіщення, які встановлені розпорядженням уряду України.

Відповідно до ст. 51 Кодексу цивільного захисту України, саме керівник несе відповідальність за забезпечення техногенної безпеки, а відповідно до Кримінального кодексу України в разі загибелі людей в зв’язку з незабезпеченням цивільного захисту настає кримінальна відповідальність.

Всі ці «договорняки» робляться, щоб будь-яким чином поцупити мільйони бюджетних коштів громад у власні кишені. Гроші, нажива, користь затьмарили очі корупціонерам.

Це звичайно великий жах, адже у великому промисловому місті хочуть улаштувати системи оповіщення, і які ще не випробувані та не улаштовані ні в одній громаді України.

Але повернемось до Вишневого, там не стали очікувати результатів перевірки ДАСУ і 18 червня міська рада підписала контракт з ТОВ «АГНІ ІНЖИНІРІНГ» на улаштування обладнання систем оповіщення виробника ТОВ «НВФ «БРАНД МАЙСТЕР», як і передбачалось по ціні 500 тис грн за одиницю, що в два рази вище цін, ніж аналогічне обладнання, яке улаштоване в Макарові на Київщині.

Також люди впевнені, що розв'язка буде, адже правоохоронні органи будуть мати всі підстави, коли обладнання буде улаштоване та будуть отримані кошти з казначейства, порушити кримінальні провадження по факту розкрадання бюджетних коштів.