Як стало відомо «Обозу» з власних джерел, керівник САП Олександр Клименко знайшов «свідка», який свідчитиме проти Першого заступника директора НАБУ Гізо Углави у справі про витоки інформації з бюро щодо фігурантів розслідувань. За даними видання, цим «свідком» буде керівник Другого підрозділу детективів НАБУ Олександр Скомаров, на якого у САП є важелі впливу через кримінальну справу проти його сестри.

«У червні стало відомо, що фігуранти кримінальних проваджень нібито отримували дані з НАБУ, зокрема, йшлося про ідеолога "Великого будівництва" Юрія Голика, якому нібито зливав дані перший заступник директора НАБУ Гізо Углава. Не дивлячись на те, що службове розслідування ще не закінчено, антикорупційні активісти вже призначили винуватим Углаву, який, у свою чергу, пройшов опитування на поліграфі, що підтвердило – він не причетний до зливів», - нагадав «Обоз» перебіг скандалу зі зливами.

До висновку про непричетність Углави дійшов також журналіст-розслідувач Денис Бігус. Однак керівнику «Центру протиді корупції» Віталію Шабуніну цього виявилося замало. Він надалі бездоказово продовжує вимагати притягнення до відповідальності заступника директора НАБУ.

Коли Гізо Углава проходив опитування на поліграфі, тоді ж, як він повідомив, відбулося ще одне опитування – у НАБУ в рамках службового розслідування. І це опитування, за його словами, було «одночасним».

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

«Наші джерела на умовах анонімності повідомили, що другим опитуваним був керівник Другого підрозділу детективів НАБУ Олександр Скомаров», - пише видання.

Скомаров, за даними «Обозу», потрапив на гачок САП через свою сестру, яка є фігурантом гучної справи проти Вадима Альперіна, відомого одеського "хрещеного батька контрабанди", як назвав його президент Володимир Зеленський.

«24 листопада 2017 його затримали детективи НАБУ під час спроби дати хабар співробітникові Бюро розміром 800 тис. доларів. Також було затримано ще з десяток його людей, серед яких була й сестра Скомарова», - зазначає «Обоз».

Для того, аби сестру не заарештували, Скомаров виступив її поручителем.

Саме ця обставина, як пише видання, зацікавила керівника САП Олександра Клименка, який має на меті отримання впливу на всю антикорупційну систему: «В обмін на свідчення проти Углави йому (Скомарову – ред.) запропонували подальше кар’єрне зростання та поступове закриття справи проти сестри».