Співробітник Офісу генпрокурора України Роман Єгжов опинився у центрі уваги через своє розкішне життя. Виявляється, у нього є не тільки елітний автомобіль та нерухомість, а й італійський костюм, черевики зі шкіри крокодила та безліч інших дорогих речей.

Фешн-експерт Вадим Медведєв вирішив розібратися в модних уподобаннях прокурора і був здивований. Медведєв сказав, що костюми прокурора не з масового виробництва.

"Ці штани дуже Янукович-стайл" – каже експерт. Мінімальна ціна такого костюма починається із 2500-3000 євро. Однак у декларації Єгжова розкішного одягу не вказано, тому журналісти вирішили розібратися та зателефонували прокурору.

Єгжов Роман / фото: скриншот Youtube
Єгжов Роман / фото: скриншот Youtube

Єгжов пояснив, що він має лише один італійський костюм, але він йому маленький, а решту костюмів він купує на складах. На яких складах – не уточнив.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Зима буде без світла: тривожний прогноз Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Щодо того, звідки в нього гроші на туфлі з крокодила, прокурор відмахнувся, сказавши:

"Ці черевики подарувала мені мама, коли повернулася з Тайланду. І це не зовсім крокодил, а більше підробка".

Туфлі з крокодилової шкіри / фото: скриншот Youtube
Туфлі з крокодилової шкіри / фото: скриншот Youtube

Нещодавно також з'ясувалося, що квартира, де мешкає Єгжов, та його автомобіль оформлені на його матір. У декларації прокурора багато дорогих речей, але про них він чомусь не згадує. Журналісти виявили, що у 2015 році Єгжов заробив лише 81 тисячу гривень, але позичив мамі 20 тисяч доларів. За його словами, це була спадщина від батька, передана матері.

Прокурор стверджує, що всі його гроші позичає у матері, а нову квартиру в преміальному ЖК "Новопечерська вежа" купив за гроші, отримані від продажу іншої квартири. Але ось питання: у декларації вказано лише частину вартості квартири, а справжня ринкова ціна значно вища.

ЖК "Новопечерська вежа" / фото: скриншот Youtube
ЖК "Новопечерська вежа" / фото: скриншот Youtube

Експерт-оцінювач Юрій Новосел сказав, що "Новопечерська вежа" – це преміум-сегмент із високим змістом. Квартири там коштують близько 8 мільйонів гривень, хоча у декларації вказано зовсім іншу суму.

Дехто підозрює, що могло бути кілька схем, щоб приховати справжню вартість квартири. Це може бути пов'язане з махінаціями у документах чи домовленостями із забудовником.

Не забувайте, що до вартості квартири потрібно додати ще й ремонт, який може коштувати близько 51 тисяч доларів.

Поки що журналістам не вдалося заглянути до розкішних апартаментів Романа Єгжова, щоб побачити, як він оформив свій новий будинок. Прокурор не запросив їх у гості та залишив усі деталі загадкою.

Проте Єгжову, схоже, доведеться пояснити, звідки в нього таке багатство. На думку експертів, якщо з'ясується, що він отримав подарунки чи майно за заниженою ціною, то це може бути порушенням закону.

Сергій Міткалик, заступник голови Громадської ради при НАЗК, заявив, що такі дії можуть підпадати під адміністративну відповідальність, оскільки це може бути приховане незаконне збагачення.

Можливо, це лише верхівка айсберга у корупційних схемах, які держслужбовці використовують для приховування своїх доходів.

Нагадаємо, депутати вимагають випустити їх за кордон: судді теж засиділися в Україні

Раніше ми писали про те, що депутати стали на захист корупціонерів: можна безкарно красти вагонами

Крім того, Знай.ua повідомляв, що службовці разом з дітьми ставлять ставки і влазять у борги: одному не вистачає "зп", у іншої – депресія