З'явилася інформація, що начальник управління ДМС України в Івано-Франківській області, а також обласний депутат від "Слуги народу" Сергій Саїв накинувся на журналістів під час зйомок його розслідування.

Представники медіа хотіли дізнатися, чи справді він є власником низки ресторанів у регіоні та незадекларованого автомобіля Tesla вартістю близько 20 тисяч доларів.

Про це стало відомо завдяки інформації від видання "Стопкор".

Журналісти нагадали, що, згідно з декларацією, Саїв отримує приблизно 600 тисяч гривень зарплати на рік.

Сергій Саїв, скріншот: Telegram
Сергій Саїв, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

"Щоправда, в медіа його прізвище часто фігурує в матеріалах про корупцію, зв'язки, збагачення. А також можна знайти порівняння Саїва з кримінальним авторитетом", - йдеться в статті.

Журналіст видання ще 18 липня вирішив розібратися в ситуації зі станом Саїва та хотів розпитати його особисто. Він прибув до ресторану "Рулька", де міграційник нібито щочетверга влаштовує з колегами та підлеглими неофіційні наради. Як з'ясувалося, цей заклад, ймовірно, належить синові Саїва. Тоді зустріч завершилася нападом на знімальну групу.

Як пише видання, до ресторану Саїва привіз автомобіль Tesla орієнтовною вартістю 20 тисяч доларів, який відсутній в офіційній декларації чиновника. Помітивши знімальну групу, він почав ховатись, а потім раптово накинувся на медійників та вибив з рук оператора камеру.

Так агресивно начальник управління ДМС Івано-Франківської області відреагував на запитання журналіста щодо його стану.

ЗМІ також з’ясували, що Сергій Саїв може бути власником ще одного ресторану. Йдеться про заклад "Дзвін", розташований у комплексі "Барві Карпат", де і ресторан "Рулька".

"Той факт, що реальним власником закладу є Сергій Саїв журналістам у розмові підтвердила адміністратор", – зазначили у ЗМІ.

Проте, ці події мають свою передісторію, пише видання. Звернути увагу на діяльність Прикарпатського міграційника журналістів змусили події семирічної давності, коли в Україні запровадили біометричні закордонні паспорти.

"Візові центри були переповнені, усюди черги. Цим скористалися представники турагентств, які через налагоджені зв'язки з працівниками ДМС сприяли терміновому оформленню зазначених документів. В Івано-Франківській області виявили групу осіб, які виступали посередниками між міграційною службою та пересічними громадянами", - розповів журналіст Ігор Доценко.

Одним із фігурантів справи був Василь Фітковський, який керував виготовленням та продажем фейкових паспортів. За даними джерел СтопКору, він підтримував дружні стосунки з начальником відділу громадянства Ігорем Василком, який також не безкоштовно допомагав у виробництві "липових" документів.

ЗМІ пише, що така схема, швидше за все, не могла діяти без відома їхнього керівництва. Сергій Саїв очолює Державну міграційну службу у регіоні вже 12 років.

Нагадаємо, на кордоні розгорнуть через дрібну формальність: що потрібно зробити, перш ніж виїжджати з України.

Раніше повідомлялося, ВРП не скасовує відставку Симоненка: російський паспорт не завадив довічному утриманню.

Також, українські чоловіки за кордоном знову штурмують консульства: "Нам потрібна допомога".