Керівник столичних цвинтарів опинився у центрі скандалу, який може привести його за ґрати. З'ясувалося, що ця людина виплачувала зарплату вигаданим співробітникам.

Так, на папері працювали аж два "привиди", які насправді ніколи не з'являлися на робочому місці. За цей час із бюджету міста на їхні рахунки було нараховано понад 1,6 мільйона гривень.

За інформацією "Судово-юридичної газети", колишнього керівника підозрюють у службовій недбалості. Він керував Біличанським цвинтарем і в цей час на роботу вважалася прибиральниця, яка насправді не працювала. Її банківський рахунок регулярно поповнювався на суму майже 1145000 гривень протягом двох років.

Цвинтар, скріншот із відео
Цвинтар, скріншот із відео

Потім, змінивши місце роботи, ця людина стала керівником Міського цвинтаря, де також вважалася фіктивна прибиральниця. Їй було нараховано понад 500 000 гривень на рік, хоча фактично вона не працювала.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Нові правила роздягнуть водіїв до нитки
Показати ще

Тепер колишньому чиновнику загрожує до п'яти років в'язниці за службову недбалість, яка завдала бюджету серйозних збитків. Слідство класифікувало цю справу як "службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки".

Нагадаємо, головний військовий цвинтар України будуватиме компанія-одноденка: мета - 1,8 млрд із бюджету

Раніше ми писали про те, що життя в XXI столітті виявилося надто складним для привидів: чому вони масово стали зникати

Крім того, Знай.ua повідомляв, подбати про померлих можна з будь-якого куточка світу: українцям показали нову послугу