У середу, 21 серпня, Служба безпеки України провела масштабні обшуки у Хустському територіальному центрі комплектування та у місцевого воєнкома Василя Зубатова. Про це повідомив закарпатський журналіст Віталій Глагола, посилаючись на власні джерела.

За інформацією журналіста, одночасно було проведено понад 20 обшуків, зокрема у працівників ТЦК та у лікарнях, де проводять медичні комісії для військовозобов'язаних. Правоохоронці також перевіряють медиків обласного Медико-соціальної експертної комісії через підозру в отриманні хабарів за "списання" військовозобов'язаних.

Василь Зубатов, військом Хустського ТЦК. Фото: скріншот youtube

Особливу увагу привернув обшук у керівника військово-лікарської комісії в Хусті Медвідя, у якого були знайдені гроші, що, ймовірно, були передані як хабар за незаконне "списання" військовозобов'язаних. Віталій Глагола зазначив, що ця інформація поки що не підтверджена офіційно.

Наразі офіційні органи не оприлюднили жодних коментарів щодо цих обшуків. Однак масштаби операції та кількість залучених правоохоронців свідчать про серйозність ситуації. Це може бути одним із найбільших корупційних скандалів, що розгортаються на Закарпатті, пов'язаних з ухилянням від військової служби через незаконні схеми.

Популярні новини зараз
Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Очікується, що найближчим часом з'являться нові подробиці та офіційні заяви від СБУ та інших залучених структур.

Нагадаємо, Одеський депутат, маючи 4 млн готівкою, орендує квартиру та отримує від держави 1,6 млн на рік

Раніше ми розповідали, що "Укрпошта" вирішила "розгулятися" на 41 млн грн: у розпал кризи гроші підуть на світшоти та рекламу

Також, Харківський ТЦК зламав систему: судді відмовляються судити хабарників з ВЛК