У центрі Луцька спалахнув скандал навколо елітного готелю Noble, який пов'язують із відомим олігархом Палицею. Виявилося, що цей готель привласнив собі шматок чужої землі і за це навіть отримав компенсацію з міського бюджету.

У результаті місцеві жителі не можуть оформити оренду на свої ділянки, але міська влада під керівництвом мера Ігоря Поліщука, який теж пов'язаний із Палицею, нібито нічого не помічають.

Ігор Палиця \\ фото прес-служба партії "За майбутнє"
Ігор Палиця \\ фото прес-служба партії "За майбутнє"

Як усе почалося? На місці готелю Noble раніше знаходився інший готель – Zaleski, яким володів Олексій Левченко. Після його смерті комплексом зацікавився Ігор Палиця, який його викупив. З того часу готель змінив кілька юридичних осіб, щоб приховати ім'я Палиці. У результаті 2017 року з'явилося ТОВ «Готель Нобель».

Проблеми почалися, коли власники готелю вирішили розширити територію, щоб зробити паркування та літній майданчик. Одна із сусідок, Юлія Мельникова, скаржилася, що на неї чинили тиск, щоб вона продала свою ділянку. Вона навіть подавала скарги до правоохоронних органів, але зрештою була змушена продати свою землю.

Популярні новини зараз
Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни
Показати ще

ТОВ «Готель Нобель» / фото: Конкурент
ТОВ «Готель Нобель» / фото: Конкурент

У 2017 році стався новий конфлікт: готель вирішив розширитися за рахунок землі Юрія Феоктистова, чия ділянка межувала з готелем. Під виглядом укріплення підпірної стінки, яка нібито захищала місто від зсуву ґрунту, власники Noble просто "відкусили" шматок його землі. Мер Поліщук підтримав готель, заявивши, що все було зроблено законно, і жодних проблем немає.

Однак багато місцевих жителів впевнені, що це лише прикриття, і насправді все було влаштовано для вигоди готелю, а не для захисту міста.

Виявляється, готель не лише "відкусив" частину чужої землі, а й отримав компенсацію з бюджету міста. Журналісти розповіли, як це сталося, і чому люди тепер не можуть оформити оренду землі через ці махінації.

ТОВ «Готель Нобель» / фото
ТОВ «Готель Нобель» / фото

Історія почалася ще 2017 року, коли готель Noble почав розширюватися. Тоді власники готелю вирішили зміцнити підпірну стінку, яка, як стверджують місцеві жителі, більше захищає сам готель від зсуву, ніж навколишні будинки.

За цю роботу з міського бюджету власникам готелю заплатили близько 700 тисяч гривень, хоча реальна вартість робіт становила лише 500 тисяч.

Ці гроші виділила міська рада, яку тоді контролювала партія «УКРОП», лідером якої був Ігор Палиця.

Але на цьому історія не закінчилась. Юрій Феоктистів, чия ділянка землі знаходиться поряд з готелем, з 2019 року неодноразово стикався із відмовими у продовженні оренди землі, яку він орендував понад десять років. Весь цей час міська рада Луцька, яку контролює партія «За майбутнє», також пов'язана з Палицею, постійно відкидала його запити на оренду. За останні роки Юрій отримав понад 22 відмови.

Коли депутати запропонували меру звернутися до прокуратури щодо можливих порушень, він обрав інший шлях звернувся до органу, який не може провести повноцінну перевірку в умовах воєнного часу.

"Хто в цій ситуації «у плюсі»? Може, лучани? Навряд чи. Адже просту людину за таке земельне самоврядування одразу б притягнули до відповідальності. А непростим людям навіть відшкодовують 700 тисяч із міських коштів", – роблять висновок журналісти.

Нагадаємо, риболовлений до Кличка ресторатор Олексій Володимиров катається на шикарні курорти як волонтер: привіз "Мавік" і печиво

Раніше ми писали про те, що 7 8-річна бабуся два роки живе на автовокзалі: досі чекає, доки заберуть діти

Крім того, Знай.ua повідомляв, 5 00 тисяч за готель на Мальдівах та 6 млн прихованих доходів: НАБУ відкрило справу проти Фельдмана