Жителі Чернігова ризикують втратити близько у $20 млн у разі невиконання зобов’язань місцевої будівельної компанії “Основа Буд-7”, яка належить депутату міськради 8-го скликання Юрію Тарасовецю.

Як повідомляє Telegraf, через проблеми на об'єктах "Основи Буд-7" міськрада за останній рік не виділила ані забудовнику, ані афільованим з ним компаніям жодної нової земельної ділянки.

Власник компанії Юрій Тарасовець, який донедавна очолював земельну комісію міськради, ймовірно, готується втекти за кордон.

“Сім’я чернігівського забудовника уже живе в США. Юрій Тарасовець на початку цього року без пояснень склав мандат депутата міської ради і це, очевидно, може полегшити йому можливість виїзду з країни”, – йдеться у матеріалі.

Компанія Тарасовця призвела до ситуації, коли у місті стоїть цілий ряд недобудов, які мали бути здані ще до повномасштабної війни. Люди заплатили за квартири, але і досі не можуть туди заселитись.

Популярні новини зараз
В Україну примчать дощі та теплий вітер: прогноз погоди на вихідні Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом Економіст закликав готуватися до нових цін на їжу: які продукти будуть дорожчати Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше
Показати ще

Один із таких будинків – висотка еліт-класу КиївSky у центрі Чернігова. "Основа Буд-7" не провела до будинку електрику, не збудувала обіцяну електропідстанцію, через що будинок роками не здається в експлуатацію.

Ще один ЖК "Олександрівський" був розпроданий, але частина будинків взагалі не може бути зведена, бо це земля міського водозабору.

Іншим вкладникам “Основа Буд-7” Тарасовця відмовляла видати ключі від вже викуплених готових квартир у мікрорайоні Масани. Від покупців вимагали доплатити по 200-230 тис. грн нібито через війну, хоча будинок закінчили до 24 лютого 2022 року. Попри доплати, компанія Тарасовця так і не збудувала обіцяних школу, садочків і навіть тротуарів.

Це перший настільки масштабний будівельний скандал для Чернігова. До появи компанії “Основа-буд-7” у місті фактично не було недобудов.

Бізнес Тарасовця був збудований за принципом будівельної піраміди. До справи залучений місцевий банк – Полікомбанк, який належить його батькові. Станом на зараз банк має проблеми з НБУ і може бути ліквідований, а в самої компанії “Основа Буд-7” сформувався занадто великий касовий розрив.

Експерти радять ошуканим інвесторам звертатись до суду. "Якщо люди зараз зреагують, то мають шанс залишитись хоча б з грошима. Суд навіть може нарахувати пеню по договорах. У "Основи Буд-7" та інших компаній Тарасовця поки ще є активи", - зазначається у публікації.

Нагадаємо, тема можливих втеч депутатів за кордон стала основною на нещодавній нараді, яку разом із силовиками провів президент Зеленський.