Народна депутатка України Юлія Клименко висловила серйозні підозри щодо можливого впливу росії на Міністерство енергетики України. Своїми спостереженнями та фактами вона поділилася в етері телеканалу "Еспресо", звернувши увагу на низку скандальних ситуацій та закупівель.

Клименко навела приклад, коли Міністерство енергетики України закупило через Болгарію обладнання російського походження. Це викликає питання про прозорість та законність таких дій, особливо в умовах триваючого військового конфлікту з росією.

Крім того, депутатка наголосила на кількості корупційних скандалів у міністерстві, зокрема на пред’явленні серйозних звинувачень у хабарництві двом його заступникам. Вона також критично висловилася щодо проектів, які потребують величезних фінансових вливань, таких як добудова енергоблоків Хмельницької АЕС. За її словами, такі проекти забирають значні кошти з енергетики, які могли б бути спрямовані на вирішення нагальних проблем.

Енеросистема, АЕС / фото: Pixabay
Енеросистема, АЕС / фото: Pixabay

Юлія Клименко також висловила занепокоєння щодо безпеки в енергетичній сфері, яка є ключовою для національної безпеки України. Вона зазначила, що в минулому сфера енергетики перебувала під впливом колишнього нардепа Андрія Деркача, якого викрили у державній зраді. За її словами, на позиціях в енергетичному секторі продовжують працювати його колишні помічники, що викликає питання про роботу українських спецслужб і ефективність їх контролю в цій критично важливій сфері.

Популярні новини зараз
Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Кому з пенсіонерів виплатять щонайменше 8000 грн Українців закликали виходити на пенсію пізніше – сил вистачить "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

"Чим займається наша контррозвідка, розвідка і СБУ - питання конкретно в енергетичній сфері, яка є ключовою для національної безпеки. Чому у нас там досі помічники Деркача, чому там керується неефективно, непрозоро, з величезними скандалами та хабарями - питання до діючої влади", - підкреслила Юлія Клименко.

Нагадаємо, що відбувається з енергетикою України після останнього ракетного удару

Раніще ми повідомляли про пом'якшення графіків відключення світла: нардеп пояснив, за скільки відновиться енергосистема

Також, підняття тарифів для населення на електроенергію – це шлях у нікуди: думка експерта