Про це пише видання Парламент. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Український енергетичний експерт, директор українського Центру досліджень енергетики Олександр Харченко минулого тижня зробив заяву про те, які енергетичні об'єкти в Україні та в яких конкретних містах залишаються найбільш уразливими до російських атак. Після цього російські ЗМІ та телеграм канали масово почали йому дякувати за "підказку" ворогу цілей.

Зокрема, Харченко заявив, що "велика ахіллесова п’ята в українських енергетичних об’єктах" - це так звані відкриті розподільчі пристрої - високовольтні підстанції, які відповідають на території атомних станцій за видачу електроенергії". Далі він перерахував міста, же ці станції є. І додав:

" Якщо нам виб’ють хоча б одну станцію в мороз або дві станції навіть у поточну погоду, то ми точно у блекоуті", - цитував Харченка “УНІАН”.

Буквально відразу у російських медіа та телеграм-каналах ці слова Харченка викликали радість ворога та заклики бити по озвучених ним цілях.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Зима буде без світла: тривожний прогноз "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Слова директора українського Центру досліджень енергетики Олександра Харченка не вперше стають вигідними росіянам. У підтримці російського ІПСО його неодноразово публічно звинувачувало Міненерго, однак чи були в СБУ ужиті відповідні заходи реагування - не відомо.

Аналіз юридичних зв'язків Харченка, між тим, вказує на його дотичність до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ РОСІЙСЬКИХ СТРАТЕГІЙ".

Так, Харченко спільно з особою на ім'я Ісаєв Борис Олександрович є співзасновниками КОНСОРЦІУМУ "МЕНЕДЖМЕНТ КОНСАЛТИНГ ГРУП". А вже загаданий Ісаєнко далі - був засновником "УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ РОСІЙСЬКИХ СТРАТЕГІЙ". Останнє й досі, попри війну, спокійно собі функціонує в Україні.

Не виключено, що у цих самих "російських стратегіях" й може критися сьогодні досить система інформаційна діяльність Харченка, спрямована по суті проти безпеки енергетичних об'єктів України.