Юридична освіта посідає почесне третє місце за десяткою найпрестижніших спеціальностей в Україні. Випускників юридичних вишів у нашій країні – сотні тисяч людей. Проте багато хто з них працює за фахом, ще менше – обирає шлях адвокатури. За даними Національної асоціації адвокатів України, на кінець минулого року в Україні зареєстровано 47 тисяч активних адвокатів. Втім, насправді успішних із них лише кілька десятків.

На жаль, в українських реаліях ефективність адвоката не залежить ні від якості здобутої освіти, ні від досвіду чи інтелекту, повідомляє джерело. Хороший адвокат у нашій країні той, хто вирішує питання, тобто має зв'язки. Часто діючи незаконно.

Одним із таких столичний адвокат Пишний Михайло Миколайович, засновник та колишній керівник Адвокатського об'єднання «Закон і Право». Спільно з іншим засновником контори Татарчуком Федором Михайловичем (про нього йтиметься – ред.) вони ведуть відкрито незаконну діяльність з метою власного збагачення. У юридичних колах відомо, що Пишний здатний задіяти будь-які методи з метою виграти справу – чи то загрози, чи підкуп відвертий тиск «з гори».

За даними журналістів Михайло Пишний, без перебільшення, аферист та злочинець. Він допомагає уникнути відповідальності об'єктивно винним особам, прикриває та відмазує їх у судах. Неодноразово Пишний був захисником обвинувачених у справах рейдерських захоплень майна. Примітно, що його клієнти завжди виходили сухими з води, а сам Пишний отримував серйозні гонорари. Як адвокату вдається відкрито та без страху бути спійманим на своїх махінаціях вести діяльність у столиці?

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Справа в тому, що Пишний має досить серйозні зв'язки як із представниками влади, так і з криміналітетом. Так само, як і його бізнес-партнер – Федір Татарчук. Татарчук – швагер одіозного судді Павла Вовка (причетний до масштабної корупції останній глава ліквідованого у грудні 2022 року Окружного адміністративного суду міста Києва). Татарчук уже потрапляв до уваги ЗМІ.

У 2018 році Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами за понад п'ять мільйонів гривень продало на СЕТАХ корпоративні права у розмірі 100% статутного капіталу ТОВ «Майдан-Плаза» (фірма не менш одіозного, звинуваченого в державній зраді екс-нардепа Олександра Онищенко, – ред.). Покупцем активу виявилася створена за 9 днів до торгів ТОВ «Сеїл компані», 50% якої володів нікому невідомий безробітний Костянтин Бортун.

У 2018 році останній отримав вирок за те, що покалічив на автомийці чоловіка. Бортуна засудили на 1 рік 6 місяців позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік. У липні 2019 року Бортуна звільнили від відбування покарання у зв'язку із закінченням випробувального терміну. Адвокатами обвинуваченого були Михайло Пишний та Федір Татарчук із адвокатського об'єднання «Пишний, Татарчук та партнери».

Журналісти звернули увагу на цікавий факт – більшість торгів АРМА на СЕТАМі досі оскаржуються в судах. Колишні власники майна вимагають визнати аукціони із продажу недійсними, розірвати договори з новими власниками. Продаж корпоративних прав ТОВ «Майдан плаза» – одні з небагатьох не оскаржуваних торгів АРМА. Отже, компанія через підставні особи, не без допомоги Пишного та Татарчука, знову перебуває в руках Онищенка.

Однією з осіб, що також чимало допомагають Пишному у «вирішенні питань» є його власна дружина – Пишна (Грицик) Ірина Олексіївна. Як співробітник прокуратури вона має відповідні повноваження та способи впливу, щоб «кришувати» діяльність чоловіка та відводити увагу прокуратури від його особи.

Внаслідок журналістського розслідування виявилося, що і адвокат Пишний Михайло Миколайович, і його дружина прокурор Ірина є адептами сумнозвісної секти «АллатРа» . Це без перебільшення терористична організація, безпосередньо пов'язана з російським ФСБ, фінансуванням повномасштабної агресії РФ та матеріальним забезпеченням окупаційних адміністрацій у Криму та на сході України.

А тепер найцікавіше. У секті на 12 грудня 2024 року прогнозують кінець світу. Врятувати світ зможе лише месія, якою в АллатРа бачать Володимира Путіна! Але це ще не вся «брехня» ідеології секти. Там змішані майже всі нині відомі езотеричні тексти, фіктивний лідер Данилів – «втілення Архангела Гавриїла та носія Святого Духа», а також безліч різних святих з усіх релігій світу. Данилов може лікувати на відстані, безконтактно боротися, вбивати та воскресати, спілкуватися з Богом та прибульцями. Йому також відомі усі космічні таємниці. Данилов «спілкується» із позаземними цивілізаціями, проводячи з ними прямі ефіри…

Дивно, але секта має чималі ресурси та представництва у багатьох країнах світу, а частина її прихильників – відомі українські політики, співробітники правоохоронних структур та бізнесмени. Зокрема адептами релігійної секти «АллатРа» Іван Баканов, Ірина Верещук, Надія Савченко тощо.

Більшість шанувальників секти не лише відкрито підтримують РФ, а й коригують ворожий вогонь та співпрацюють із ворогом як на окупованих, так і на підконтрольних Україні територіях. Є й підозрювані у державній зраді, тероризмі та спробі державного перевороту на користь РФ. Багато адептів «АллатРа» мають російське громадянство, бізнес у РФ, чи так чи інакше пов'язані з країною-агресором.

Слід зазначити, що Михайло Пишний – уродженець міста Нижній Новгород РФ. Номер мобільного телефону, прив'язаний до його електронної пошти – російська (абонент – Нижній Новгород, – ред.). Спроби журналістів зв'язатися з адвокатом за цим номером не вдалося – він не працює на території України.

Завдяки своїй «професійній» діяльності та зв'язкам у секті подружжю Пишних вдалося нажити чималий стан. Зокрема, у їхній власності перебувають дві квартири у Подільському та Оболонському районах столиці, земельна ділянка у садівничому товаристві на Оболоні та приватний будинок у курортному Очакові Миколаївської області. Пишний має два автомобілі – Skoda Octavia та Volvo XC60. Про грошові заощадження інформації немає, проте цілком зрозуміло, що йдеться про мільйони гривень.

Варто зазначити, що пишний отримав ліцензію адвоката лише у 2011 році, він досить молода особа – 40 повних років. Проте результати його діяльності вражають. Адже участь у проросійській терористичній секті АллатРа дозволила йому через впливових однодумців брати участь у ухваленні рішень. Саме оточення подружжя дає можливість безкарно вести свою діяльність в Україні навіть під час війни.

В усьому цивілізованому світі адвокати користуються повагою у суспільстві, отримують хорошу заробітну плату, мають широке коло ділових знайомств та мають можливості для побудови політичної кар'єри. Однак в Україні ця професія зазвичай асоціюється з нечесними на руку фахівцями. Почасти завдяки таким юристам як Михайло Пишний, які не лише ганьблять професію адвоката, а й порушують закон заради власного збагачення.

Нагадаємо, сектанти атакували поліцію камінням, захищаючи свого проповідника-ґвалтівника: постраждали 12-річні

Раніше ми писали про те, що військовий оголосив голодування через нестерпні умови в психлікарні: по 200 г їжі на 10 осіб

Крім того, Знай.ua повідомляв, адвокатів пускають до в'язниць, але не до ТЦК: Лубінець нагадав українцям важливе правило