У Києві спалахнув фінансовий скандал серед політичних партій. Виявилося, що партії витрачають значні суми за свої потреби, часто використовуючи державні кошти.

Партія «Слуга народу» виділилася серед інших, повідомляє "Чесно". За три місяці вони витратили 131 мільйон гривень, з яких 83 мільйони було отримано з державного бюджету. Більшість витрат склали фінансування регіональних структур та оренда офісів.

Зокрема на оренду київського офісу пішло майже 5 мільйонів гривень. Крім того, партія витратила близько 26 мільйонів гривень на піар-акції, друк матеріалів та організацію заходів.

Партія «Європейська солідарність» витратила 16 мільйонів гривень, що у вісім разів менше витрат «Слуги народу». Із цієї суми 11 мільйонів прийшли із державного фінансування. Партія також направила понад мільйон гривень на благодійність, безпосередньо на рахунок військової частини.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни
Показати ще

Партія «Батьківщина» витратила 5,5 мільйона гривень на юридичні послуги та рекламу. Основна частина цих коштів, 2,5 мільйона гривень, пішла адвокатській конторі «Фінкель і Гімпельсон», власники якої мають зв'язки з партією.

Партія "Голос", незважаючи на припинення державного фінансування, витратила 4 мільйони гривень на послуги маловідомої компанії "Ренд Г консалтинг". Також партія виділила гроші громадським організаціям та антикорупційним центрам, проте цілі цих платежів залишилися неясними.

Нагадаємо, аптеки більше не відберуть останні копійки: українці менше платитимуть за ліки

Раніше ми писали про те, що Україні не вистачає грошей на виплату "бойових": розраховували тільки на вересень

Крім того, Знай.ua повідомляв, може бути дефіцит: чому не вистачить свіжих овочів і фруктів