Згідно з свіжими даними від Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), на 11 вересня 2024 року в Україні подано вже 1 246 435 декларацій. Це майже вдвічі більше, ніж минулого року, коли кількість виправлених документів була помітно нижчою.

На середину вересня 2024 року загальна кількість декларацій вже досягла 1,2 мільйона, що у 2,8 разу більше порівняно з тим самим періодом 2023 року, коли їх було лише 445 тисяч. Цікаво, що понад 134 тисячі з поданих декларацій, або 11%, довелося коригувати.

Даними поділився "Опендатабот".

Цього року НАЗК вже перевірило 734 декларації від посадових осіб, і в половині з них – 392 випадки – перевірки вже завершено. І ось що вони знайшли: серед повністю перевірених декларацій 46% містять порушення на загальну суму 1,86 мільярда гривень!

Популярні новини зараз
Нацбанк виводить з обігу: якими грошима не розрахуватись Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

Основні помилки стосуються неправильно зазначених сум, причому різниця може перевищувати 500 прожиткових мінімумів.

У 30% перевірених декларацій дані вказані неправильно на загальну суму 1,81 мільярда гривень, а середня помилка чиновників становила цілих 15 мільйонів гривень на кожну таку декларацію. Але це ще не все! У 16% декларацій помилки в середньому становили 790 тисяч гривень, що загалом досягло 47,3 мільйона гривень.

Нардепи роблять селфі - фото Знай.ua
Нардепи роблять селфі - фото Знай.ua

Вражаюче, але в кожній другій перевіреній декларації були помилки на суму менше 268 тисяч гривень, що відповідає 100 прожитковим мінімумам.

І лише одна декларація із усіх перевірених обійшлася без порушень.

У деяких випадках декларації порушили одразу дві статті закону. Сім декларацій показали ознаки незаконного збагачення на суму 146,3 мільйона гривень, а у восьми документах посадовці не змогли пояснити походження грошей на суму 30,1 мільйона гривень.

Нагадаємо, МОН запускає привілейовані садки: українці обурені дискримінацією.

Раніше ми писали про те, що доходи українського бізнесу поповнюють кишені росіян: ветерани скоро "вийдуть на вулиці"

Крім того, Знай.ua повідомляв, нардепи України продовжують таємно оновлювати автопарки, ігнорувати декларації і ховати покупки "за спинами" рідні