У Львівському окружному адміністративному суді відбулося несподіване рішення: Сергія Бутова, якого підозрюють у систематичному хабарництві, поновили на роботі у Львівській митниці.

Чиновника, якого було затримано наприкінці листопада минулого року під час отримання хабара у 16 ​​тисяч доларів, знову зможе обійняти свою посаду. Про це стало відомо з рішення суду в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Затримання Сергія Бутова / фото: ДБР
Затримання Сергія Бутова / фото: ДБР

Як нагадують нам події минулого, Сергій Бутов був спійманий на місці злочину працівниками ДБР у готелі "Панська гора", коли він намагався отримати другу частину своєї "нагороди". Загалом, за версією правоохоронців, він зумів зібрати 38 тисяч доларів за сприяння оформленню товарів під виглядом гуманітарної допомоги, минаючи обов'язкові митні платежі.

Після свого затримання Бутова звільнили із ганьбою за порушення присяги держслужбовця. Однак у січні 2024 року він вирішив, що цього недостатньо, і подав позов, щоб визнати своє звільнення незаконним та повернути собі роботу.

Популярні новини зараз
Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа Чому різко активізувались ТЦК: нардеп пояснив велику кількість "облав" Ухилянтам дадуть три дні: наслідки будуть важкими 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"
Показати ще

суд,фото: google
суд,фото: google

Суддя Уляна Братичек, розглядаючи справу, вирішила, що доки Сергія Бутова не визнали винним, його звільнення не може вважатися законним. Суд зазначив, що повідомлення про підозру не є доказом провини і не може бути підставою для дисциплінарних заходів.

У результаті 17 вересня суд виніс рішення поновити Бутова на посаді державного інспектора управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил. Більше того, йому виплатять 152 тисячі гривень за час вимушеного прогулу.

Але це ще не кінець: рішення може бути оскаржене, і хто знає, що чекає на Бутова та Львівську митницю в майбутньому.

Нагадаємо, з депутатів та чиновників зняли важливу заборону: що дозволили

Раніше ми писали про те, що зарплати держслужбовців в Україні піднімуться: хто отримає найбільше

Крім того, Знай.ua повідомляв, скільки українцям обходиться зміст районних рад і чиновників у них: суми не для слабкодухих