Американські архітектори представили унікальний фантастичний проект – хмарочос, який планують встановити на астероїді.

Проект отримав назву Analemma. Хмарочос запропонували закріпити на астероїді, який обертається навколо нашої планети на відстані 50 тисяч кілометрів. Прикріплена до космічного об’єкта гігантська будівля пересуватиметься по орбіті між Північним та Південним полюсами.

Енергію для хмарочоса забезпечуватимуть сонячні батареї, а воду братимуть із хмар. Передбачається, що цей хмарочос населятимуть люди, які житимуть на верхніх поверхах, а нижні підійдуть для офісів, магазинів тощо.

За словами розробників, будівлю можна збудувати в будь-якому місці, а потім доставити на астероїд та прикріпити до нього її за допомогою надміцного кабелю, який закріплять одним кінцем до верхівки башти, а іншим до астероїда.

Проте, як стверджують архітектори, на сучасному етапі розвитку технологій, цей проект реалізувати практично неможливо, проте з часом вони сподіваються, що це стане реальністю.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал Знай.ua, українська корпорація "Еталон" презентувала автобус "Тюльпан", які можуть достойно представити вітчизняний автопром на європейських дорогах.