Полковник, командир роти спецназу Нацполіціі України в Донецькій області Юрій Голубан удостоєний нагороди "За відвагу в службі", яку йому вручив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Але до служби в українських правоохоронних органах він воював у складі терористичного підрозділу "Схід".

Відео, на якому можна розгледіти людину, дуже схожу на Голубана, розмістив блогер в Youtube. Полковник отримав орден від міністра "за вагомий особистий внесок у забезпечення правопорядку, захист конституційних прав і свобод громадян, зразкове виконання службового обов'язку".

Популярність до Голубану прийшла після його виступу в Верховній Раді. Він скаржився всій Україні на напад народного депутата Володимира Парасюка під Слов'янськом, де були встановлені блокпости для запобігання поставок товарів на окупований Донбас. Полковник розповів, що нардеп погрожував йому і погрожував вирізати всі сім'ї силовиків.

Ватажок терористичної угруповання "Восток" Олександр Ходаковський підтвердив, що полковник Юрій Голубан воював під його керівництвом.

Після громадського резонансу спікер Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв провести розслідування щодо незаконної появи в парламенті полковника Юрія Голубана.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Зараз ми будемо вимагати його звіту. А ви можете допомогти отримати пояснення від Арсенія Яценюка, Арсена Авакова, інших учасників тієї операції", - прокоментував нардеп Єгор Соболєв ситуацію в Facebook.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, СБУ перевірить інформацію щодо фінансування бойовиків на Донбасі, яке перевів їм російський актор Володимир Меньшов.