Бойовики збільшили кількість українців, яких вони утримують полоні. Серед них не лише військові, а цивільні громадяни.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко під час засідання Міжпарламентської ради України-НАТО. Вона зазначила, що про долю сотень українців взагалі нічого не відомо й вони числяться зниклими безвісти.

"На жаль, збільшується кількість заручників. За останній місяць ми маємо більше ніж на 10 громадян України більше в цих страшних списках незаконно утримуваних осіб. На сьогодні 121 українець незаконно утримується на територіях, непідконтрольних Україні", - наголосила віце-спікер.

Вона розповіла, що частина українських воїнів перебуває у в'язницях бойовиків в окупованому Донецьку понад 2,5 роки. Крім того, за її словами, у списку значиться 418 прізвищ військових та мирних мешканців, які вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, бойовики втратили під час боїв в районі Авдіївки сотні людей.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще