Як показують дослідження фахівців, наші біологічні годинники можуть давати збої. Одна з найпоширеніших причин збою біологічного годинника є те, що ми пізно лягаємо спати або зовсім не спимо ночами.

Люди, що ведуть нічний спосіб життя компенсують свій сон у денний час доби. Вчені Західної Європи змогли зробити висновки про те, що нічний сон має бути необхідним.

Вчені знайшли 25 генів, які мають прямий зв'язок з біоритмами. Коли гени знаходяться в активній роботі, людський організм справляється з процесами, які викликають старіння. Коли ми порушуємо роботу цих генів, у більшості випадків це відбувається через порушення сну, то це прискорює процес старіння. І як би ми не доглядали за шкірою і організмом, сон в неправильний час доби сприяє старінню.

З віком, люди, які ведуть нічний спосіб життя з часом стають "жайворонками", але до цього моменту люди нічного режиму вже не одноразово піддали себе старінню.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нічна активність пригнічує вироблення мелатоніну, яка збільшує ймовірність різних захворювань, таких як онкологія, гормональний збій, серцево-судинні захворювання. При знаходженні під променями яскравого світла в нічний час доби наш організм не виробляє мелатонін, який дуже важливий для життя.

Можна штучно створити проблему вироблення мелатоніну. Це відноситься до тих людей, які вночі сплять під променями лампи.
Наш організм відновлюється вночі і коли ми не спимо, то відповідно порушуємо процес "ремонту" організму. Як доводять вчені, що для кожного органу існують певні години для відновлення і це тільки в нічний час доби. Мелатонін є прекрасним антиоксидантом, який за своєю якістю впливає навіть краще, ніж вітамін С.

Сон повинен бути тривалістю не менше семи годин. Якщо постійно порушувати графік сну і спати мінімальну кількість годин, такі дії призводять до серйозного збою в організмі, після чого ми починаємо помічати прояв безлічі захворювань про які навіть не замислювалюємся. А все тому, що ми спимо в неправильний час доби.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що місце для сну повинно оптимально підходити вам. Найкраще, якщо воно буде не надто жорстким і не надто м'яким. Щоб вирішити цю проблему, можна використовувати підстилки, а також ортопедичні матраци.