Анімаційний мультфільм "Міньйони" компанії Universal-Illumination Entertainment зібрав у прокаті більше 1 мільярда доларів.

Касові збори мультфільму в північноамериканському прокаті склали 321,9 млн доларів, а в решті країн - 682 млн доларів, пише Variety.

"Міньйони" стали третім у списку найкасовіших мультфільмів в історії - після робіт "Холодне серце" (2013 рік) та "Історія іграшок: Велика втеча" (2010 рік). У повному списку фільмів-мільярдерів "Міньйони" зайняла 23-у позицію.

Для Universal це третій великий касовий успіх за рік після "Форсажу 7" і "Світу юрського періоду".

"Міньйони" стали найкасовішим анімаційним фільмом в 11 країнах - Угорщині, Індонезії, Латвії, Литві, Філіппінах, Росії, Словаччини, Таїланді, Україні, ОАЕ та В'єтнамі. Також мультфільм став найкасовішим фільмом виробництва кінокомпанії Universal у Франції, Німеччині, Угорщині, Латвії, Литві, Росії та Словаччини.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Читайте також: Опублікувано перше фото спін-оффа "Зоряних воєн"

"Міньйони" - спін-офф популярної франшизи "Бридкий я", що розповідає про пригоди крихітних жовтошкірих поплічників головного героя, перевиховати за допомогою батьківства суперлиходія по імені Грю. Дія мультфільму розгортається в 1968 році, до знайомства міньйонів з Грю, і будується на бажанні героїв знайти собі нового злого господаря.