Російський "Киносоюз" направив звернення в Раду при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини.

Як повідомляє Gazeta.ua, вони вимагають ініціювати розслідування за фактом скарг українського режисера Олега Сенцова на тортури ФСБ.

Всі 323 діячів російського мистецтва поставили свої підписи під офіційним листом.

Серед них - відомі російські режисери, лауреати міжнародних кінофестивалів Борис Хлєбніков, Олексій Попогребський, Віталій Манський, Валерій Тодоровський, автор "Левіафана" Андрій Звягінцев, Марина Разбєжкіна, Аскольд Куров та інші.

Читайте також: Ходорковський допоможе українським політв'язням

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Нагадаємо, що 25 серпня суд в російському Ростові-на-Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму, а Олександра Кольченка - до десяти років позбавлення волі.

У той же день біля російського посольства в Києві пройшла акція протесту проти такого вироку. Також на бік українського режисера стали учасники протесту у Варшаві та Парижі. У Росії пройшли поодинокі пікети.