В Українському домі в Києві пройшла презентація книги "Аеропорт" військового журналіста і фоторепортера московського бюро газети "Los Angeles Times" Сергія Лойко.

Роман побудований на реальних подіях, які відбувалися в ході боїв за донецький аеропорт. Головними героями книги стали українські кіборги, які тримали оборону об'єкта 242 дня.

"З самого початку я зрозумів, що це повинен бути саме роман, тому що в хроніці, в документальному свідоцтві не можна виразити всю глибину трагедії, підлості, героїзму, ненависті, пристрасті, притаманні цій війні. Я не міг розповідати про неї холодним, відчуженим тоном літописця ", - написав автор книги.

"Війна між Росією і Україною, а інакше назвати це не можна, стала для мене вперше, як би страшно це не звучало, рідною війною, в якій з обох сторін б'ються і гинуть близькі мені по крові люди - українці і росіяни", - додав він .

Читайте також: У Києві презентують роман журналіста США про кіборгів

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Наприкінці презентації Лойко запросив на сцену українських захисників і всіх, хто був причетний до створення художньої книги. Сотні присутніх стоячи аплодували кіборгам. Після цього військовослужбовці та автор роману провели автограф-сесію.

Серед гостей на презентації також була присутня дружина Президента України Марина Порошенко.