Художник початку 20 століття, українець Василь Гулак малював цікаві гумористичні листівки. На жаль, сьогодні про цього митця відомо небагато. Відсутність інформації пояснюють тим, що керівництво СРСР намагалось знищити усі згадки про нього. Ідеологічно художник підтримував демократичні ідеї. В період революції 1905—1906 рр створював малюнки, що критикували діючий уряд. Та незважаючи на це, Гулак створював гумористичні роботи, зрозумілі простому люду.

Його роботи пропагували українську культуру, побут та багатство української мови. Василь Гулак співпрацював з рядом періодичних видань, такими як: "Київське життя", "Київська думка", журнал сатири "Цвях".

Читайте також: У Львові пройде додатковий концерт Макаревича

Листівки були вперше видані в 1918 році. До нас дійшли лише 8 з 10 порад. У 1964 році у стрийській друкарні їх перевидали накладом 1000 екземплярів.

Також підбірка містила півсотні гумористичних та повчальних картинок-листівок та порад нежонатим від Василя Гулака.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще