1 жовтня в прокат виходить український трилер "Загублене місто", відзнятий кіностудією ім. Олександра Довженка за підтримки Держкіно.

Про це повідомляє Міністерство культури України у Twitter.

"Загублене місто" - український фантастичний драматичний трилер режисера Віталія Потруха. Сюжет розгортається навколо фантастичної історії про Чорнобильську АЕС і паралельні світи.

Головні ролі виконували: Андрій Джеджула, Сергій Романюк, Ірина Новак, Дмитро Лінартович і Костянтин Лінартович.

"У зоні відчуження з'являються лише мародери. Звичайні люди в цій місцевості дивним чином зникають. Головні герої картини - мрійливий мародер, жінка, що втратила сім'ю та, засуджений суспільством, науковець - волею обставин опиняються у незвичайному місті з власними законами. Чи можна втекти від долі? Що робити, коли твій світ змінився назавжди?", - йдеться в синопсисі стрічки.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: Серіальний бум: на екрани вийде більше двох десятків українських стрічок

Проект "Загублене місто" виграв перший пітчинг Держкіно. Він був на 100% профінансований державним коштом. Загальний бюджет склав майже шість млн. грн. Спочатку пітчинг виграв кінорежисер Мирослав Слабошпицький, однак він тоді не знайшов спільної мови з кіностудією.

Фільм знімався в 2012 році на кіностудії ім. Довженка.

Нагадаємо, на міжнародному фестивалі в Венеції презентували фільм українського режисера Сергія Лозниці "Подія". У документальній стрічці розповідають про протестний рух в Ленінграді 1991 року.