Студенти чотирьох львівських університетів проведуть "Аукціон надій", щоб врятувати статую "Ощадності", що прикрашає музей етнографії на проспекті Свободи. Скульптура не реставрувалася понад сто років, на її відновлення потрібно близько мільйона гривень.

Зусилля об'єднали студенти Університету банківської справи, Українського католицького університету, "Львівської Політехніки" та Львівського національного аграрного університету. Також ініціативу підтримали міські управління туризму та управління архітектури, інформує ZAXID.NET.

29 вересня у Львівській опері відбудеться благодійний концерт, під час якого збиратимуть кошти на реставрацію скульптури. Завершальний благодійний аукціон запланований у Музеї етнографії та художнього промислу на Всесвітній день заощадження – 30 жовтня. У ньому візьмуть участь впливові політики, бізнесмени, банкіри, фінансисти. Відомі українці нададуть свої цінні речі, які стануть лотами аукціону.

Читайте також: На фестивалі переселенців у Львові – кримськотатарські фолк і кераміка

Скульптурна композиція "Рільництво. Ощадність. Промисловість" споруджена у 1891 році на куполі Львівського музею етнографії та художнього промислу. Її створив львівський скульптор італійського походження Леонард Марконі. Через схожість зі знаменитою спорудою у Нью-Йорку її називають львівською статуєю Свободи. Скульптура понад сто років не реставрувалася. За попередніми підрахунками, вартість проекту становитиме близько мільйон гривень.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Нагадаємо, торік за результатами опитування, яке проводилося в інтернеті серед львів'ян, саме скульптура "Ощадність" набрала найбільшу кількість голосів серед пам'яток архітектури, яку можна буде реставрувати за гроші гранту від Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини.