Аукціонний дім Heritage повідомив про продаж в Нью-Йорку першого контракту групи Beatles. Він був зі звукозаписною компанією за 93,8 тисячі доларів.

Про це пише Associated Press.

"Договір на виконання рок-н-рольної версії пісні My Bonnie Lies Over the Ocean підписали в 1961 році. Сингл, записаний в Гамбурзі, випустили для реалізації тільки на території Німеччини, проте завдяки йому на групу звернув увагу менеджер Брайан Епштейн", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: 10 карпатських фільмів: від голлівудських пагорбів до західноукраїнських гір

Запис зробили до того, як до групи приєднався Рінго Старр. Разом з Джоном Ленноном, Полом Маккартні і Джорджем Харрісоном на документі розписався ударник Піт Бест.

Популярні новини зараз
За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Документ був у колекції німецького продюсера та історика групи Уве Блашке, який помер в 2010 році. Покупець наразі невідомий.

Безліч раритетів, пов'язаних з The Beatles, мають високу колекційну вартість. Наприклад, вінілова платівка The Quarrymen вважається найдорожчою з нині існуючих на світі.

Це був перший сингл, записаний ліверпульської четвіркою ще в 1958 році. За оцінками експертів, вартість диска становить не нижче 200 тисяч доларів.