В Ізраїлі 8-13 жовтня пройде "Перший тиждень українського кіно". Кінофестиваль відбудеться у рамках Днів України в Ізраїлі.

Про це повідомляють у Фейсбуці організатори форума: ГО "Israeli Friends of Ukraine" за підтримки Посольства України в Державі Ізраїль, Благодійного фонду "Ukrainian - Jewish Encounter" Канада і муніципалітету міста Ашкелон.

"Покази кінокартин українських режисерів відбудуться в Тель-Авіві, Рамат-Гані, Ашкелоні і Хайфі. Серед фільмів, які беруть участь у фестивалі, - "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова, "Гамер" Олега Сенцова, "Брати. Остання сповідь" Вікторії Трофименко, "Хайтарма" Ахтема Сейтаблаєва та інші кінотвори українських режисерів", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: В Ізраїлі провели акцію солідарності із кримськими політв'язнями

У ході фестивалю 11 жовтня відбудеться показ фільму про Майдан "Боротьба". На 11 і 13 жовтня заплановано офіційні зустрічі і дискусії між українськими й ізраїльськими кінематографістами. Під час церемонії закриття фестивалю 13 жовтня глядачі подивляться документальну стрічку "Наша Надія" Володимира Тихого.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще