Режисер Маркус Бартль і художник Філіп Кіфер з Німеччини покажуть свою виставу "Депеш Мод" за однойменним романом Сергія Жадана в Харкові.

Як повідомляє Мой Харьков, що прем'єра вистави "Депеш Мод" відбудеться 23 жовтня о 19.00 на Великій сцені ТЮГу.

"Спочатку мова йшла про виставу з німецькими акторами, ми планували виїзні гастролі німецького театру, але потім мені довелося відмовитися від цієї ідеї - все німецькі актори виявилися зайнятими", - заявив Бартль.

Основний акторський склад, з яким доводиться працювати німецькому режисерові, це студенти майстерні Анатолія Лобанова, харківські актори - ровесники героїв Жадана.

Німці приїжджали до Харкова, щоб перейнятися культурою та звичаями місцевих жителів для правдоподібності постановки у себе на батьківщині. Дії роману відбуваються в Харкові.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Нам було важливо перейнятися духом української реальності 1990-х років, коли розгортаються дії роману, і привести до Німеччини якомога більше цього духу всередині себе для акторів. Мені здається, нам це тоді вдалося зробити", - повідомив Кіфер.

Читайте також: "Kozak System" зняли кліп на вірші Сергія Жадана (відео)

Нагадаємо, що вперше цей спектакль показали в 2011 році в Державному театрі Нижньої Баварії.