Український фотограф Борис Михайлов виграв премію Kaiserring міста Гослара, що є однією з найпрестижніших нагород у сучасному мистецтві.

Церемонія нагородження відбудеться 10 жовтня в Імператорському палаці в Госларі, вручати нагороду буде директор Національної галереї Берліна Удо Кіттелман, передає LB.

У той же день в музеї Менхехаус у Госларі відкриється виставка Бориса Михайлова, яка триватиме до 30 січня 2016 року.

Борис Михайлов - один з найбільших майстрів соціальної документальної фотографії, єдиний український лауреат міжнародної премії Hasselblad, член Академії візуальних мистецтв у Берліні.

Виставляється з кінця 1960-х років, у СРСР переслідувався за "порнографію". У своїх роботах досліджував повсякденне життя радянської людини, а також наслідки розпаду СРСР. Живе і працює в Берліні та Харкові.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Читайте також: Фотовиставка українки поїхала до Конгресу США (фото)

Нагадаємо, що премія Kaiserring вручається з 1975 року. Серед лауреатів премії Генрі Мур, Макс Ернст, Олександр Колдер, Віллем де Кунінг, Герхард Ріхтер, Сай Твомблі, Девід Лінч, Джон Балдесарі. За 40 років існування премії лише один раз її отримав художник із країн колишнього СРСР: у 1998 році лауреатом став Ілля Кабаков.