Америці хочуть повернути режисера, щоб він поніс наказання за розбещення неповнолітньої, яке скоїв у 1977 році. Повідомляє The Guardian.

Колишній премєр-міністр Польщі Ярослав Качинський говорить, що люди думають, ніби Поланські омине кара, бо він відомий кінорежисер.

30 жовтня відбудеться суд, який винесе вирок про вигнання.

Роман Поланські проживає зараз у Франції, має подвійне польсько-французьке громадянство. Якщо суд винесе рішення не на його користь, йому закриють в'їзд до Польщі.

Тяганина із справою продовжується з 1977 року. Тоді його звинуватили у сексуальних стосунках з 13-річною американкою. Він визнав себе винним, пройшов психіатричне обстеження.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: Австрієць переробить фабрику повидла у Львові в арт-проект

Не дочекавшись вердикту, втік із США. Тепер на нього, за американськими законами, не розповсюджується принцип давнини злочину.

Нагадаємо, що Поланські заарештували в Цюриху у 2009. Швейцарці не захотіли віддавати його США.