Розпочинається робота над створенням повнометражного ігрового фільму Георгія Фоміна "Шлях мерця". Про це повідомляє Держкіно.

Кінофільм "Шлях мерця" створюється за підтримки Державного Агентства України з питань кіно і є переможцем 4-го конкурсного відбору Держкіно.

Загальний бюджет фільму понад 18 млн гривень. Частка державного фінансування складає 50%.

У центрі сюжету - пригода з актором театру і кіно Миколою Вереснем (у ролі самого себе), який випадково отримує таємничу валізку-дипломат, і через це на нього починає полювати міністр внутрішніх справ на прізвище Бармалаєв. Історія перестрибує в часі та просторі, поки не стає зрозуміло, що Микола Вересень загинув на знімальному майданчику фільму про Івана Грозного, і тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла.

Читайте також: Держава дає 10 мільйонів на стрічку про українських воїнів

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як прокоментував Голова Держкіно Пилип Іллєнко: "Кінофільм "Шлях мерця" це постмодерністське поєднання хорору разом з гумором та іронічне ставлення до проблем зокрема до пострадянських рудиментів та імперських і постколоніальних атавізмів".