У Києві презентували сатиричну комедію "Новітній заповіт" відомого бельгійського кінорежисера Жако ван Дормеля. Картина, яку Бельгія висунула на здобуття премії "Оскар" за кращий іноземний фільм, виходить в український прокат третього грудня.

Про це пише кореспондент "Знай".

Роль Бога зіграв популярний бельгійський комік Бенуа Пульворд. В якості запрошеної зірки в стрічці з'явиться Катрін Деньов. Легендарна актриса зіграла просту смертну, яка стала жертвою незвичайної любові.

За словами режисера, ідея фільму народилася з бесіди зі сценаристом Томасом Гюнцігом. У якийсь момент була виголошена фраза "Бог існує, і живе в Брюсселі". Слідом за нею прийшла думка, що в релігійних текстах і сюжетах катастрофічно не вистачає жінок.

"Фільм не про релігію. Релігія тільки привід, щоб поговорити про інше. Про владу, владу чоловіка і про жінок, які бояться висловитися", - розповідає режисер.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

На питання, як поставилася Катрін Деньов, що у фільмі у всіх героїв партнери люди, а у неї горила, бельгійський режисер відповів з гумором.

"Катрін прекрасна актриса, вона дуже любить жарти і експерименти. Я відразу поцікавився, як вона ставиться до настільки незвичайних сцен. Адже є кадри, де вона в ліжку з горилою. Її нітрохи не збентежила ця роль. Найсмішніше, що всередині мавпи сидів актор-акробат з Іспанії. Я не знаю іспанської, тому Катрін довелося бути ще й перекладачем", - ділиться секретами зйомок ван Дормель.

"У перший день зйомок у нас була любовна сцена з молодою людиною. Я знаю, що це буває дуже делікатна тема для акторів. Тому запитав у Катрін, можливо вона хоче залишитися в майці. На що вона мені відповіла: "Жако, я ніколи не займаюся любов'ю в майках", - додав творець фільму.

Читайте також: Вийшов новий трейлер до фільму "Бетмен проти Супермена" (відео)

Варто відзначити, що прем'єра "Новітнього Заповіту" відбулася на Каннському кінофестивалі, де фільм був представлений в рамках "Двотижневика режисерів". Після показу стрічка ван Дормеля удостоїлася 40-хвилинної овації.

У Франції "Новітній Завіт" став хітом прокату, в перший же уїкенд потіснивши з лідерів збору стрічку "Місія нездійсненна: нація ізгоїв".

"Стрічка побудована епізодично, як і будь-який твір, в якому в якийсь момент перестаєш чекати кінця. У цій картині я хотів сказати, що потрібно жити зараз, а не майбутнім. Я намагаюся робити відео, які не дають відповідей на деякі питання", - каже режисер.

За його словами, цей фільм змушує задуматися, що було б, якби Бог виявився жінкою.