8 грудня о 19:00 у Домі освіти та культури "Майстер Клас" на вул. Лаврська, 16a, відбудеться показ харківського документального фільму "Герої не вмирають", про життя й смерть загиблих на Майдані харків'ян: Євгена Котляра, Влада Зубенка, Юрія Паращука.

"Герої не вмирають коли їх пам'ятають. Так згадаймо ж наших героїв і боротьбу в Харкові, також для мене дуже рідному місті. Запрошуємо всіх друзів на показ моментів історії!" - говорить Яніка Мерило

Сьогодні стрічок про Майдан знято вже чимало. Деякі отримали заслужені нагороди на престижних фестивалях, але фільм "Герої не вмирають", за великим рахунком, є першим дослідженням внутрішнього голосу драйверів української революції. Під таким ракурсом точно про останні дні Євромайдану ніхто не знімав. Хоча, насправді, це кіно не стільки про доленосні події, що змінили Україну, а про кожного з нас, бо за межею духу свободи ми можемо опинитися в будь-яку мить. Так чи інакше, коли історія прискорює ходу, а відчуття гідності опановує мільйонами, свій вирішальний іспит доведеться скласти всім. І про це теж картина, яку неможливо дивитися без сліз та підступаючого кома в горлі".

Автори розповідають: "Майже рік в самих місцях ми знімали рідних, друзів, однодумців, побратимів, випадкових знайомих і бойових товаришів харківських героїв Небесної Сотні. Десятки свідчень, сотні інтерв'ю, гігабайти хроніки дали можливість ще раз опинитися по той бік барикад зла, вислухавши відверті сповіді тих, хто пройшов крізь пекло. Маючи унікальне відео з Інститутської, де протягом кількох хвилин один за одним гинуть всі троє наших хлопців, знімальна група вирішила прослідити, що спонукало кожного з них зробити вирішальний вибір їх долі. Це не просто кіно про життя і смерть, кохання і жертовність, віру та прагнення свободи. Ми спробували доторкнутися до найпотаємніших струн душі Влада, Жені і Юрка".Тому у фільмі немає авторського тексту чи пропагандистських кліше – він є оголений нерв емоцій, роздумів, відвертих спогадів.

Володимир Чистилін говорить: "Якість фільму і його технічні характеристики дозволяють нам показати цю роботу за кордоном на солідних кінофорумах. Втім, мені, як його автору і продюсеру, дуже хотілось би, щоб стрічку "Герої не вмирають" ("Heroes never die") подивились не тільки фахівці або люди, які стояли на харківському чи київському Євромайдані. Фільм передусім розрахований на широке коло глядачів. Особливо корисно його подивитися тим, хто сьогодні йде до влади. Там багато кадрів про український Харків: минулий і сьогоднішній, той, що народжував таке явище як "тітушки" і наразі відчайдушно виборює зміни.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Давайте не пропустимо цей показ. Нам властиво забувати: люди стираються з пам'яті, імена стираються, ми забуваємо тих, про кого з болем у серці думали вчора. Давайте згадаємо.

Вхід вільний