До Нового року залишилось два тижні, і довгими вечорами ми вже починаємо загортатись у ковдри для перегляду різдвяних фільмів, попиваючи какао.

Кореспонденти Знай.ua зібрали "десятку" улюблених фільмів, щоб нагадати вам, що треба не забути переглянути для святкового настрою. До списку ввійшли і класичні стрічки, і декілька більш нових робіт сучасних режисерів.

Читайте також: ТОП-7 гаджетів для веселого Нового року

1. Вечори на хуторі біля Диканьки (1961)

Екранізація книги класика Миколи Гоголя, що була знята півстоліття тому, залишається захопливою історією із елементами містики. Красуня Оксана, пузань Пацюк та, навіть, нечисть говорять "крилаті фразочки", жартують та захоплюють як старше покоління, так і сучасну молодь. Дивитись можна всією сім'єю.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

2. Різдвяна історія (1984)

Історія по книжці Чарльза Діккенза про про вічні цінності. Не варто гнатися за збагаченням - адже в цій гонці можна втратити найдорожче - улюблених людей. Добра та повчальна казка для дітей та дорослих.

3. Один удома (1990)

Символічне кіно для перегляду щороку у новорічні канікули. Фільм про малого бешкетника із багатодітної сім'ї, якого забули вдома. Він мужньо бореться із підступними грабіжниками та тішить наївністю і дитячою жорстокістю до них.

4. Кучерявка Сью (1991)

У Різдво стаються дива: хтось може знайти собі пару, а хтось, як сирітка С'ю, маму. Історія про те, як дівчинка з вулиці випадково змінила життя кількох людей, а елегантна леді спробувала деякі прості радощі "волоцюг з вулиці".

5. Подарунок на Різдво (1996)

Після перегляду "Термінатора" не одразу уявиш собі Арнольда Шварценеггера люблячим батьком, який будь якою ціною має отримати саме той подарунок до Різдва, про який попросив у нього син. Щоправда методи боротьби за омріяну іграшку у нього не менш "термінаторські".

6. Кейт і Лео (2001)

Поєднати в одному фільмі комедію, мелодраму та елементи фантастики у настільки доречній формі вдалося саме тут. Переглядати рекомендуємо із з коханою людиною.

7. Щоденник Бріджит Джонс (2001)

Фільм, який теж давно став класикою перегляду раз на рік - взимку у свята. Самоіронія головної героїні не залишає байдужими та змушує замислитись над власними вчинками. Таке кіно прекрасно підіймає настрій тим, хто раптом засумував.

8. Чарлі та шоколадна фабрика (2005)

Хлопець із бідної сім'ї виграє квиток до омріяної фабрики із виготовлення шоколаду. Кіно, в якому Джоні Депп зіграв жорстокого та дивакуватого власника заводу солодощів, має безліч неочікуваних сюжетних викрутасів. Проте, як і має бути у справжніх казках, все закінчується добре.

9. Відпустка по обміну (2006)

Мотивуюча стрічка про те , що не варто боятись впускати зміни у своє життя. Добра комедія для сімейного перегляду із улюбленими Кемерон Діас та Кейт Уінслет у головних ролях.

10. Різдво із Біллом Мюрреєм (2015)

Білл Мюррей влаштовує святкову вечірку на телешоу, проте снігова буря у Нью-Йорку ставить під сумнів майбутнє свято. Оскільки цей фільм про різдвяні дива, мрії у ньому обов'язково мають справдитись.

Іще один невеличкий сюрприз для перегляду підготували цього року про милу кицьку Мог. Мультфільм не ввійшов до нашого списку, оскільки він триває всього три з половиною хвилини. Але якщо ви прямо зараз відволічетесь для його перегляду, святковий настрій вам гарантовано.