Цього разу відзначився російський сенатор Олексій Пушков, якого за живе зачепила ініціатива віце-прем'єра України В'ячеслава Кириленка декомунізувати День космонавтики та призначити його на іншу дату.

У своєму мікроблозі Twitter чиновник написав, що "нинішня Україна до космосу відношення не має". Мовляв, таких не беруть у космонавти.

Як відомо, Кириленко запропонував зробити Днем української космонавтики дату польоту першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка, котрий був членом екіпажу на американському космічному кораблі Columbia. Політ тривав з з 19 листопада до 5 грудня 1997 року.

Що ж стосується шовіністичних заяв Пушкова, то, мабуть, політик або погано знає історію космонавтики, або ж вирішив забути той факт, що один з основоположників космонавтики, Юрій Кондратюк, розрахунки оптимальної траєкторії польоту на Місяць якого, зроблені ще на початку ХХ століття, використала NASA у місячній програмі "Аполлон", – уродженець Полтавщини. Навряд, чи Пушкову не відомо і те, що легендарний Сергій Корольов, який став основоположником практичної космонавтики і був генеральним конструктором ракетно-космічної промисловості СРСР, народився в Житомирі, а виріс у Ніжині на Чернігівщині.

Українцями були льотчики-космонавти Павло Попов, Георгій Береговий, Володимир Ляхов та багато інших.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", користувачі мережі були шоковані діалогом російських космонавтів, щедро приправленим нецензурною лексикою