Центробанк Росії на початку серпня порекомендував банкам проводити стрес-тести та враховувати падіння рубля до тризначної суми за долар.

Про це повідомив заступник голови правління банку "Відродження" Андрій Шалімов, передає агентство "РБК".

Ще один голова правління великого банку на умовах анонімності повідомив, що мова йшла про курс 100-120 рублів за долар. Це підтверджують директор казначейства іншого великого банку та банкір, які дізнались про це від представників Центробанку.

"ЦБ турбує, які банки можуть вжити заходи, якщо і наскільки це "якщо" може бути великим", — зазначив Шалімов.

Центробанк, за його словами, більше турбували розміри потенційних валютних боргів банків та чи зможуть вони повернути їх.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Український банківський сектор виходить з кризи - аналітики

Головний економіст ПФ "Капітал" Євген Надоршин вважає, що регулятор перестраховується.

"ЦБ спеціально закладає малоймовірні умови, щоб переконатися, що фінансова система збереже стійкість в такій ситуації", — пояснив головний економіст ПФ "Капітал" Євген Надоршин.

На думку головного економіста Фінансової групи БКС Володимира Тихомирова, велика ймовірність того, що барель Brent впаде нижче 40 доларів, а рубль — нижче 80 рублів.