Україна до початку опалювального сезону зможе закачати в підземні сховища близько 17 мільярдів кубометрів газу. Це без врахування російського газу, який поки не закуповується.

Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає "УНІАН".

Він зазначив, що до початку опалювального сезону залишилось два місяці. Його розпочнуть, за його словами, до двадцятих чисел жовтня.

"У нас є ще 50 днів. З точки зору закачування газу, навіть якщо при сьогоднішньому темпі 50 млн кубометрів щодня – це 2,5 млрд кубів щонайменше ми можемо закачати. Без російського газу", – наголосив міністр.

Запаси газу в українських підземних сховищах газу з 15 по 25 серпня збільшилися на 3,4%. Зараз там зберігається 14,1 мільярдів кубометрів. За даними оператора української газотранспортної системи компанії "Укртрансгаз", середньодобові обсяги закачування газу в сховища складають 44,3 мільйона кубометрів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Споживання газу в Україні скоротилось на 9%

Україна в цьому році планує закачати 13,879 мільярда кубометрів газу для проходження опалювального сезону та гарантування безперебійного транзиту російського газу в країни Європейського Союзу.

Нагадаємо, першого липня Україна призупинила імпорт газу з Росії і значно скоротила закупівлю в країнах ЄС.