Росія не може вимагати для себе кращі умови, ніж інші кредитори, тому що єврооблігації, в яких РФ надала борг в $ 3 млрд, це не кредит від російського уряду, країна може їх продати.

Про це міністр фінансів України Наталя Яресько повідомила в інтерв'ю hromadske.tv.

"Є міжнародні правила реструктуризації: всі однакові облігації, всі однакові інструменти повинні бути трактовані однаково. Всі єврооблігації - суверенні. Котируються вони всі на ірландській біржі, вони всі написані під закони Великобританії і вони всі торгуються. Це не кредит від уряду. Вони купили єврооблігації . Вони можуть їх продати, може вчора продали - і ми будемо повинні комусь іншому. Справа в тому, що такі правила й тому, що у будь-який момент вони можуть бути продані, я повинна всім дати рівні умови. У цих переговорах по принципам є комітет кредиторів, який обумовлює індикативні умови. Позавчора ми домовилися з комітетом - на тому кредиторському комітеті було чотири кредитора ", - сказала вона.

Читайте також: "Списані" 4 млрд доларів підуть на соціалку та оборону – Яресько

При цьому міністр зазначила, що РФ, як і решта кредиторів, мала можливість стати частиною цього комітету, оскільки всі були повідомлені про те, що Україна оголошує реструктуризацію.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, що раніше глава Мінфіну Росії Антон Сілуанов заявив про те, що Росія в грудні вимагатиме повного погашення Україною євробондів на суму $ 3 млрд.