Верховна Рада в середу ратифікувала кредитний договір з японським урядом, підписаний 6 червня цього року, згідно з яким Україна отримає 108 млрд. японських ієн на модернізацію Бортницької станції аерації.

За таке рішення проголосували 265 депутатів при 226 мінімально необхідних, говориться в повідомленні прес-служби ВР.

"Договором передбачається, що Японське агенство міжнародного співробітництва надасть Україні пільговий кредит у сумі понад 108 мільярдів японських єн. На сьогоднішній день при сьогоднішньому обмінному курсі це приблизно понад 900 мільйонів доларів США строком на 40 років, з них 10 років - пільговий період під 0,1% річних для реалізації проекту модернізації станції очистки стічних вод" - заявила Міністр фінансів України Наталія Яресько.

Виконавцям робіт з модернізації станції стічних вод уряд виділятиме субкредити з цих коштів. Їх повинен буде визначити "Київводоканал".

Читайте також: Україна отримає кредит у розмірі $500 млн - Мінекономрозвитку

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадаємо, Яресько була підписантом цього договору з боку України. Від імені JICA його підписав віце-президент агентства Масаказу Ічикава.

Бортницька станція аерації - єдина очисна споруда стічних вод Києва та прилеглих міст і селищ. На станції проходять очистку всі побутові стічні води, а також стік промислових підприємств. Основні споруди та обладнання станції вже давно зношене і не відповідає нинішнім нормам очистки.