Європейський банк реконструкції та розвитку 30 вересня розгляне виділення Україні кредиту обсягом 300 мільйонів доларів на закупівлю природного газу, повідомила Міністр фінансів Наталія Яресько.

"Ми постійно ведемо переговори з партнерами - з ЄБРР, Світовим банком", - сказала вона, додавши, що зі Світовим банком це питання обговорять "дещо пізніше", пише ВВС.

Газ потрібен Україні для опалення взимку. Днями Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в українських підземних газових сховищах запасли 14,5 мільярда кубометрів газу, однак цей показник на початку опалювального сезону повинен становити 19 мільярдів.

Читайте також: Яресько заявила про перевиконання дохідної частини держбюджету

Про плани позичити гроші на паливо у ЄБРР в НАК "Нафтогаз України" повідомили у серпні. Від Світового банку, за словами Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, в Україні очікують кредиту на суму 500 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Головне за 5 травня: доплати пенсіонерам уже влітку, можлива смерть Віктора Павліка та новий тариф на світло Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Газ планують купувати в ЄС.