Державна служба фінансового моніторингу України виявила в українських банках низку рахунків так званих високопосадовців "ДНР" та "ЛНР". Про це повідомляє прес-служба відомства.

"На рахунках зазначених осіб виявлено та заблоковано кошти на загальну суму в еквіваленті 28,54 млн. грн. А саме: на рахунках семи так званих високопосадовців "ДНР" - 39,2 тис. грн, 15,2 тис. дол. США та 10,6 тис. євро; на рахунках шести так званих високопосадовців "ЛНР" - 2,63 млн. грн та 1,07 млн. дол. США", - йдеться у повідомленні.

У Держфінмоніторингу поінформували, що з метою упередження використання банківської системи України так званими високопосадовцями "ДНР" та "ЛНР", служба направила відповідні списки осіб до всіх банків з рекомендаціями блокування операцій, у разі спроби проведення коштів.

Читайте також: Нацбанк не має доказів фінансування "Фінбанком" терористів

За січень – серпень 2015 року Держфінмоніторинг виявив та заблокував кошти на загальну суму 115 млн. гривень, які спрямовувалися на фінансування терористичної діяльності.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України заарештувала 51 рахунок з коштами для донецьких бойовиків.