Німеччина приєднається до фінансування дослідження безпеки шахт у Донецькій і Луганській областях в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік після засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську. Передає Уніан.

Як зазначив представник ОБСЄ, за підсумками засідання робочої підгрупи з економічних питань "було досягнуто принципової згоди про проведення дослідження стану шахт в конфліктних регіонах. Це дослідження теж фінансуватиметься Німеччиною".

Читайте також: В Україні майже вдвічі впав видобуток вугілля

Крім того, він зазначив, що представники контактної групи вітають дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з кінця серпня 2015 року.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

"Тристороння контактна група очікує, що ця позитивна тенденція дозволить здійснити прогрес у вирішенні питань, які обговорюються в контактній групі", - заявив Сайдік.

Як повідомлялося, Сайдік після засідання тристоронньої контактної групи в Мінську заявив, що наступне засідання в Мінську відбудеться 22 вересня.

Також повідомлялося, що засідання підгруп мінської тристоронньої групи не привели до підписання документа про відвід озброєння до 100 мм і танків, але переговори продовжать.