Найскладніше зараз знайти роботу шукачам із Києва та області, помітили спеціалісти кадрового порталу "Хедхантер-Україна". На одне робоче місце претендує 4 особи.

Найвища конкуренція серед фахівців у ТОП-менеджменті та на керівних посадах. У такому сегменті на одне робоче місце претендує 9 осіб. Серед студентів і фахівців-початківців також висока конкуренція — 5 осіб на одне місце.

"У керівництва високі зарплати, багато вакансій через кризу закрили. Тому й конкуренція і висока. Щодо студентів і молодих фахівців основну роль грає інший фактор — роботодавцям важко знайти відповідальних працівників, які б швидко орієнтувалися й вчилися", - говорить "Знай" Тетяна Пашкіна, експерт ринку праці порталу Work.ua.

Читайте також Українські офісні працівники стали економити на обідах - дослідження

Серед юристів на одне робоче місце претендує 6 осіб. З фінансистів — 4. Це також пояснюють скороченням вакансій на підприємствах через кризу. Найнижча конкуренція серед фахівців транспорту та логістики.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Також зараз затребувані фахові продажники із досвідом. Багато фірм перекваліфікувалося, деякі змінили сферу продажів і завдяки фахівцям із продажів хочуть наверстати колишні збитки", - говорить фахівець.

За регіонами, найнижча конкуренція серед спеціалістів є Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській області. А ось найскладніше було знайти роботу пошукачам столиці й області, Запоріжжя, Одеси і Полтави. Конкуренція в інших великих містах країни (Дніпропетровськ, Харків, Миколаїв, Херсон) знаходиться на середньому рівні.